Montorffy motivációs szalon

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/montorff/montorffy.com/html/templates/motiv_szalon/functions.php on line 197

Karácsonyi asztalterítés

 

 
                                                         Az ünnepi asztal terítésében nem ismerek tréfát. Egyébként sem működik nálam az a program, hogy "jó lesz ez így is". Mert nem lesz jó. Szeretem a szép és igényes megoldásokat a terítésben is, ugyanakkor előnyben részesítem mindazt, ami kreatív, egyszerű alapanyagokból, akár egy óra alatt is elkészíthető és  végeredmény mégis látványos. Híve vagyok a kézzel készült tárgyaknak, mert amibe beleheltük a szívünket, lelkünket, energiánkat abból szív és lélek is árad.Így lesz az egyszerű origami megoldásokból az ünnepi asztalhoz méltó díszítés. Legyen szó akár masniról, ültető kártyáról, tolltartóból lett ünnepi szaloncukor tartóról vagy éppen tüskék nélküli, apró fenyőfáról.
Amikor ünnepi terítéket készítünk ügyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk túl az asztalt vagy ha mégis, akkor evés előtt néhány dekorációt tegyünk a lakás más részeire vagy ajándékozzunk a vendégeknek. Fontos, hogy a díszítés ne akadályozzon minket az evésben vagy éppen a tálalásban.
Az asztal közepére készített futó praktikus megoldás, mert nagyon látványos, ugyanakkor egy mozdulattal a tálalóra tehető, amikor az ünnepi vacsorát feltálaljuk.
A papírból hajtogatott díszek kedves és szép megoldások lehetnek és gesztus értékű, ha a vendégeink elvihetik magukkal emlékbe.

A gyertyafény, akárcsak az Adventi koszorú vagy egyéb Adventi asztali dísz, elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak. Sokan nem szeretik a mű mécseseket és gyertyákat, pedig praktikusak, főleg ott, ahol sok kisgyerek van, mivel ebből akár többet is tehetünk, poharak, tányérok közelébe anélkül, hogy attól tartanánk a láng közelében meggyullad valami vagy éppen egy óvatlan mozdulattal leveri a gyerek.

 
 
 
 
 
A szép és meghitt hangulatot elérhetjük látványos külsőséggel de mindez nem ér semmit, ha a lelkünkben zűrzavar, a szívünkben harag van. A szépen feldíszített asztal nem adhat boldogságot, ha nincs akivel őszintén megoszthatom ennek örömét, és úgy adhatok valamit magamból, hogy közben nem várok érte semmit. 
 
 

Hírlevél

* indicates required
Email Format