Laza lélektartással!

Fontos napok előtt érdemes úgy indítanod a reggelt, hogy a lehető legjobbat vizionáld, ami aznap megtörténhet veled. Mert a gondolatnak teremtő ereje van. Ezekre a lelkes, lendületes boldogság-diafilmekre nagy szükség van. Mert nem csak az dolgozik benned, amit megeszel, hanem az is, amit gondolsz. Sőt, az formál igazán! Súlyos zavarok támadhatnak abból, ha távol van egymástól a gondolatod és a tetted, mert ilyenkor elkezd benned felfesleni a béke arany fonala, és megbomlik a lelki – testi harmóniád.

Akik jól ismernek,  tudják, hogy előszeretettel használom a „laza lélektartás” kifejezést, különösen akkor, ha a másikon látom, hogy feszült. Mit is kívánhatnék mást? A probléma személyre szabott, egyedi mintázata mindenki életében más ábrát rajzol ki. Az ábra pedig a Tiéd, ne várd, hogy más fejtse meg a kódjaidat. Saját magadnak kell fényes és magas várat építened.

A laza lélektartás csak gyakorlat kérdése. Amikor a hasizmodat elkezded edzeni, fáj, szenvedsz, aztán a sok gyakorlástól megizmosodik. A lélek is képes izmosodni. A laza lélektartás nem más, mint egy nagyszerű, hűsítő gyakorlat. A fájdalomtól, szorongástól és csalódástól felhevült lélek gyógyító borogatása.

Lazán tartani a lelkedet annyit jelent, hogy nem engeded, hogy a félelmek uralják az életedet. Ehhez előbb fel kell ismerned, milyen félelmek gyötörnek és felszínre is kell hozni mindegyiket. Szembe nézni a gyengébb éneddel, mert ez az egyetlen, ami igazán erőssé tehet. Karcolhatatlan leszel.

A lazaság azonban nem azonos a hebehurgya „nemtörődömséggel”. Semmi köze a hétköznapi retorikában használatos „laza” kifejezéshez. A laza lélektartás képes önazonossá tenni, segít levedleni az egod megvastagodott bőrét és támogat abban, hogy teljes életet élj.

Fotó:Karádi Bad Zoltán

Oszd meg a cikket