Tükörtartás avagy csak az ego játszmázik…

Ha túl gyakran mondod másnak, hogy találja meg önmagát, akkor ideje tükör elé állnod és mélyen belenézned abba, mert meglehet, hogy épp te vagy az, aki elvesztette a legbensőbb, igaz valójához vezető utat.

A tükörtartás nem azt jelenti, hogy pontosan azt tükrözzük vissza a másiknak, amit ő mutat nekünk. Aki ezt teszi, az képtelen elviselni azt, amire a másik ember figyelmezteti. Szeretetből, fájdalomból, indulatból vagy bármi más okból de rávilágít arra, amit a másik nem akar látni, ezért támadásnak, gőgnek, ámokfutásnak, hamisságnak és a személye elleni árulásnak éli meg a nyílt őszinteséget. Elkezd védekezni és durván „visszaküldi a feladónak a teljes csomagot.”

A valódi szeretetben nincsenek játszmák. Szenvedélyek és indulatok vannak, mert az igazság mindig láttatni akar de játszmák nincsenek. Csak az ego játszmázik, a szív, a szellem és a lélek sosem.

A tükörtartás nem visszatükrözést jelent, mert nem az a cél, hogy a saját igazunkra bizonyosságot szerezzünk, és a másik embert megalázzuk és megvakítsuk, hanem az, hogy segítsünk tisztán látni.

Fotó:Molnár Péter

Oszd meg a cikket