A szív bátorsága

Az élet tele van kisebb és nagyobb erőpróbákkal de ettől érzed, hogy élsz. Ettől tudsz élet igenlően, színesen vagány lenni. Elfogadod, hogy az élet mibenléte, hogy mindig, minden változik benned is, körülötted is, és a problémáid nem sorscsapások, hanem megoldandó feladatok. Megtiszteltek, hogy téged választottak, visszatértek hozzád, így lehetőséget kaptál a fejlődésre.

A semmiből csak semmi születhet, mert a semmi súlytalan és erőtlen. A semmi az, amikor szüntelen árad belőled az a sok, közhelyes panasz-pitypang. Ráfújsz és rád száll, majd a másikra is, akinek semmi köze a gondjaidhoz, mert a pitypang panasz izgága és mohó. Nem elégszik meg azzal, hogy csak téged nyugtalanítson. Az kell neki, hogy más is érezze, mennyire fáj neked.

Így akárki tud fújni, hiszen rajtad kívül még több millió embernek van “100 dolga”, “tárgyalok, bocs” napja, beteg gyereke, hülye főnöke, idióta exe és majdnem elszúrt élete.

Amit valóban akarsz, az előbb utóbb bekövetkezik, eléd sodorja az élet a lehetőséget és akkor döntened kell. Nem sablon dumákkal lihegve, hanem elfogadva, hogy minden, ami benne van az életedben okkal van benne, nem véletlen.  A mondások birodalma megbukott. Az ember, aki folytatásos teleregényt ír a problémáiból, fújtat és sipákol azért, mert él, megbukott.

Az élet remek ígéret arra, hogy holnap jobban csinálod. És azután még jobban. Egy napon pedig megérkezel oda, ahol hagyod, hogy fájjon. Nem félsz megélni a rosszat, ami bánt, mert tudod, hogy csak így enged el az a szorítás, amit a probléma gerjesztett. Az elhatározás hatalma, hogy tudod, képes vagy úgy dönteni, hogy az számodra a legjobb legyen, a szív bátorságában rejlik. 

 

Fotó: Karádi Bad Zoltán

 

 

Oszd meg a cikket