Azután erővel kirúgja a karám ajtaját…

Aki bármilyen szempontból becsap téged, lelkileg, szellemileg, anyagilag elárul, az tulajdonképpen nem tesz mást, mint megfoszt a legalapvetőbb jogodtól, amely nélkül nem élhetsz teljes, igaz és szenvedélyes életet. Ez a jog pedig nem más, mint az embernek a szabadsághoz való joga.

Az élet pedig igazságos, mert az, aki megpróbálja szándékosan vagy akaratlanul elvenni tőled ezt a jogot, az önmagát is korlátok közé szorítja és ezért -kivétel nélkül- mindig nagy árat kell fizetnie. A hazugság az egyik legerősebb ketrec, amelybe magadat és a környezetedben élő embereket is bezárhatod. Az igazsághoz való jogodat korlátozza. A valódi szabadság elfogadása, megértése a felelősségteljes élet egyik alapfeltétele. Lelki, szellemi és testi korlátok között csak vegetálni lehet.

Azt gondolom, élni annyit tesz, hogy nem tudom, holnap mi vár de készen állok arra, hogy mindig, minden helyzetben dönteni tudjak. A halogatás is rabság. A döntés felszabadít. Szándékosan nem használtam jelzőt, mert véleményem szerint nem létezik jó vagy rossz döntés. Minden döntésre, amit az életünkben hozunk szükségünk van. A döntések tanítanak, utat mutatnak. A döntésképtelenség ezzel szemben korlátok közé taszít és benne csak prüszköl és fújtat a lélek. Azután erővel kirúgja a karám ajtaját , elvágtat és azt hiszi szabad. Pedig csak a felhalmozódott energia robban ilyenkor szerteszét, és ez az energia sajnos mindig sebet ejt másokon.

A szabad döntések szelíden születnek, egyetlen ajtót, kerítést, házfalat sem kell berúgnod azért, hogy jobban érezd magad. Szelíden, szinte egyik pillanatról a másikra kerülsz a fénybe. A szabadság akkor válik tartósan részeddé, ha észrevétlen, szinte magától értetődően simul a szívedhez, éppen úgy, ahogyan az ölelés mámorában két szerelmes ujjai egymásba fonódnak. Ez a ráébredés pillanata. Attól a perctől fogva felelősségteljesebb leszel, mint előtte bármikor. Gyorsan és könnyedén hozol döntéseket. Képes leszel nemet mondani mindenre, ami nem hozzád illő, nem téged képvisel és soha többet nem kötsz egyetlen olyan kompromisszumot sem, amelyben a szabadsághoz való jogodat elveszítheted.

Oszd meg a cikket