Rettegésed fokáról…

A félelmeidet egyszerre és végérvényesen csak egészen ritka, kivételes esetekben tudod legyőzni. Néha ezek, mint áldott pillanatok érkeznek az életedbe. Általában azonban katartikus lélekharcokban kerülnek eléd és azért jönnek, hogy tisztulj. Ne félj attól, ha újra meg újra felszínre úsznak a szorongásaid. Örülj, ha eloldottad azokat, hiszen addig a tudatod mélyen, láncra verve dolgoztak benned. Bántottak téged minden nap.

Úgy várd a félelmeidet, mintha különleges VIP vendégek lennének. Nem csupán az öröm-tallérjaid érdemlik meg a fényesítést és a figyelmet. A fejlődésedhez engedhetetlen, hogy a félelmeidet is szépen fogadd, tiszteld és hagyd, hogy átmenjen valamennyi szűrőn, amit az Sorsod ilyen formán eléd tett. Hiszen mindegyikkel komoly feladatod van. Ha tudatosan és éberséggel nézel bele félelmeid jég-magjába, akkor látni fogod azt is, honnan jönnek és miért. Ha ez megtörténik, megszűnik a rabságod, és azt is látni fogod, hogy sohasem egy adott helyzet vagy helyzetek sora vagy egy ember köt gúzsba, ezek csak válaszok valamire, amelyekkel nem akartál szembesülni. Te magad fogod le a szárnyaidat azzal a helytelen hozzá állással, hogy a félelmedről nem akarsz tudomást venni. Egyikről sem. Mindegy, hogy apró, jelentéktelen vagy sorsfordító félelemről van szó. Ha menekülsz, mindegyik elől menekülsz, mert tudod, hogyha egyszer elkezdesz szembenézni a félelmeiddel, akkor a dominó elv alapján mindegyik látható fog válni. Elindul egy aprósággal, és utána sorban dőlnek le, mint a dominó elemei, azaz sorban kerülnek felszínre pokolbéli vacogásaid, és azokkal kezdeni kell valamit. Nem nyomhatod újra vissza a sötétbe egyiket sem, mert ami egyszer láthatóvá vált a felszínen is marad, és addig lebeg ott, amíg nem oldod meg a hozzá kapcsolódó feladatot.

Boldogságod egyik kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy a félelmek sosem múlnak el, naponta jöhetnek újabbak. Ez állandó. Ami változhat, az a te hozzáállásod. Van-e bátorságod rettegésed fokáról a mélybe ugrani vagy visszafordulsz. Tudom én is, hogy az utolsó lépés a legnehezebb de tudd azt is, hogy ezt nem csak te gondolod így. Angyalaid is tudják és pokoli szörnyecskéid is. Rajtad áll, hogy az utolsó lépés előtt melyikre mosolyogsz rá.

 

Fotó:Molnár Péter

Oszd meg a cikket