Félig

Megehetsz egy almát félig. Elvégezhetsz valamilyen munkát, énekelhetsz egy dalt félig de szeretni nem lehet félig. Szeretni nem lehet se kicsit se közepesen. Szeretni csak nagyon és teljes egészében lehet. Mindegy, hogy barátságról vagy szerelemről van szó. Nem adhatsz sem falatokat, sem szeleteket a szeretetedből. Ha szeretsz, csak teljesen szerethetsz, még ha olykor, rövid időre pokolra kell szállnod, akkor is.

A szeretet: bizalom.

Aki szeret téged, amellett az ember mellett biztonságban vagy. Nem félsz, nem szorongsz, nem gyötröd magad felesleges kérdésekkel. Minden magától történik, erőszak, ráutaló magatartás és akarás nélkül. Egyszerűen megtörténik, olyan természetesen, mint ahogyan útra kél egy mosoly, kisüt a nap vagy elkezd esni az eső. Szeretetet nem lehet kérni, mert a szeretet csak úgy árad, ha létrejön. Árad, beborít és gyógyít. Az életben minden nélkülözhető: tárgyak, emberek, anyagi javak de a szeretet nem. Nélküle nem lesz lelked, amit kitárj. Nem lesz szemed, amivel láss. Nem lesz füled, hogy hallj. Nem lesz karod, hogy ölelj. Test nélküli fulladozó törzs leszel, mint partra vetett hal zihálsz a semmiben…

Elmondhatsz félig egy verset. Elolvashatsz félig egy regényt, kitakaríthatsz félig egy lakást, elgondolhatod félig, hogy, de nem szerethetsz félig. A szeretetben nincsenek félmegoldások, csak teljes és egész létezik mindenből, ami szeretve van.

Fotó:Molnár Péter

Oszd meg a cikket