Fizeted a révészt és menekülsz egy életen át…?!

Miből látod a változást? Honnan veszed észre magadon vagy másokon az átalakulás jeleit? Milyen figyelem kell ahhoz, hogy a külsőségek mögé láss?

Úgy gondolom, hogy amikor valami átalakul benned, az mindig belülről, kifelé alakul. Fordítva nem lehetséges. Úgy nem lesz igazi, csak átmeneti. Önmagában se egy új hajszín, se egy új ruha, tetoválás, szakáll leborotválása vagy épp megnövesztése nem jelenti azt, hogy megtörtént a változás. Mégis mi az, amiből egyértelműen nyilvánvalóvá válik, hogy megtörtént a transzformáció és ez olyan erős és igaz, amit semmi mással sem lehet összetéveszteni. Két egyértelmű jel van. Az egyik a verbális és nonverbális kommunikáció megváltozása, a másik a szív állapota, bátorsága. Az első nyilvánvaló. Változik a hangnem, a stílus, az attitűd, a mondanivaló tartalma, a mimika. Még a diplomácia készség is. De a másodikat honnan, milyen jelekből lehet észrevenni? Azt gondolom, és ezt tapasztaltam a majdnem 50 évem alatt is, hogy a tettek és a szemek azok. 

A tekintet, a száj rajzolata, a mimikai ráncok íve, amely pontosan megmutatja, hogy nyitva van-e a szív, befogadó, vagy csak azt játssza, hogy szabad és áramló. Mert, amit csak megjátsszunk annak az ideje véges, túl azon, hogy hamis és álszent. Amikor pedig becsapod magadat, automatikusan a melletted élő embereket is meg fogod vezetni. Még akkor is, ha tudattalan és nem rossz szándékból teszed. Mert az igazság veled kezdődik, amikor nem félsz kockáztatni és elmondani amit érzel, hogy mit szeretsz, mi a vágyad. Nem félsz megmutatni azt, aki valójában vagy. Amikor nem titkolsz el semmit. Nehéz ugye, ez a teljes kitárulkozás? Pedig a változás így is kezdődhet vagy elvesztesz mindent, ami értékes, fontos neked. Vagy fizeted a révészt és menekülsz egy életen át…?!

Oszd meg a cikket