A mondat, amire 18 évet vártál

Bizonyára a te életedben is vannak olyan események, amelyek azután következnek be, miután lemondtál arról, hogy valaha is megvalósulhatnak. Igazából nem is az történik, hogy lemondasz róluk, inkább leveszed a nagyító szemüveged, amelyekkel csakis ezeket láttad és észreveszel mást is.

Mert örömre születtél, ahogy én is. Mindig mindenben a derűt keresem és azokat a mondatokat, amelyek az életigenlés józan mámorában tartanak. A reális szenvedélyt, ha van ilyen, és miért is ne lenne, hiszen te is létezővé tudsz varázsolni bármit, amit szeretnél. Egy feltétel van. Illeszkednie kell ahhoz a történethez, amiben épp a főszerepet játszod. Kapcsolódnia kell ahhoz a fájdalomhoz, ébredéshez, tisztánlátáshoz, vágyhoz, boldogsághoz, örömhöz, csalódáshoz, amit a fejlődésedhez meg kell tapasztalj.

Ajándék vagyok valakinek, ahogy te is. Annak, aki jól látja a szívem és érti a szavaim, és ez veled sincs másképp.

Az idő múlik, a várakozást is magával húzza és vele azt a mondat is, ami éveken át úgy hiányzott.  Nem is a mondatot nélkülözted, sokkal inkább egy érzést, amit az az egy mondat képes lett volna adni neked. Valamit, ami feltételek és elvárások nélküli és szeretetteljes, de nem kaptad meg. Akkor nem, amikor annyira vágytál erre. Se köszönetet, se hálát, se ölelést, se könnyeket, se érintést. Semmit, ami karöltve járt volna azzal az egy mondattal. Tudod, miért? Mert azt hitted akkor, hogy ez jár neked. Érdemes vagy rá, de még nem voltál az, csak sóvárogtál az elismerésre, a szeretetre. A sóvárgás pedig nem tiszta vágyakozás, annyi minden van benne, ami zavarossá teheti ezt az érzést és ezektől előbb meg kell tisztulnia. És neked is meg kell tisztulnod, ahogy a másiknak is, nem is akárhogyan és akármiben. Nincs más út, csak a szerelem.  A tiszta, őszinte, elhallgatások, megtévesztések nélküli, vágyazonos élet-szerelem.

Képes vagy szerelembe esni a saját életeddel és benne mindennel, amit magadban megvetsz és szégyellsz?

Amíg az igényeid összekevered a vágyaiddal és hiányaid azonnali pótlásától várod, hogy az életet egyensúlyba kerüljön, addig soha nem fogod egy másik embertől megkapni, hogy számodra jó szenvedéllyel szeressen.

A mondat, amire 18 évet vártál néha olyan elementáris erővel töri be lelked ajtaját, hogy az összes zsanér leszakad és nem tudsz mást csak zokogni. Vannak, akik hánynak, migrént kapnak vagy egyszerre vad nátha tör ki rajtuk és az egész testük remeg. A tisztulást nem lehet mosolyogva megúszni. Sőt, sehogyan sem lehet megúszni, ha a szeretetet és a szerelmet választod a gőg, a sértődöttség vagy a konokság helyett.

Amikor belépsz oda, ahol megérted, mit jelent az alázat és fejet hajtasz anélkül, hogy bárki azt mondaná, ezt kell tenned, akkor meghallod azt az egy mondatot és még valami többet is, mint amire 18 évet vártál.

Fotó:Pinterest

Oszd meg a cikket