Én őszinte vagyok 1.rész

Hányszor hallottad te is, ugye? És te hányszor mondtad? De elgondolkodtál azon, hogy valójában mit is jelent neked az őszinteség és mi az, amit ebben a csomagban másoktól is szeretnél megkapni?

Mert ez valóban egy teljes utazó poggyász szett! Kis bőrönd, nagy bőrönd, hátizsák, kézitáska, neszesszer. Velünk utazik akár több életen át is. Családi hitrendszerek sem bontják le, sőt masszív várrá építhetik, igazságot formázhatnak belőle.

Nem mindig tudjuk, hogy mennyit is ér, néha még akkor sem, ha már törekszünk a tudatosságra. Talán éberség nincs, vagy valós önszeretet. Ezért is nehéz elmondani mit jelent az, amikor azt mondom, én őszinte vagyok.

Nekem ezt jelenti.

Mindenekelőtt tisztaságot, hogy amit mondok nem szennyezem be se félelemmel, se megfeleléssel, se szégyennel, se elfojtással, se haraggal, se sajnálattal. Számomra minden őszinte, ami tiszta és az tiszta, amibe legjobb szándékom szerint csak magas rezgésű érzéseket, vágyakat, energiákat teszek bele.

A tudat tisztasága őszinteséget teremt.

Vagyis a hazugság nem fér bele. Bele lehet erőltetni, és egy ideig olyanná alakulhat, mintha igazság lenne, de idővel mindig kiesik, leválik onnan. Nincs jó helye az igazság ölén. 

Ami tiszta, az hazugságtól mentes. De mit nevezünk hazugságnak? Megtévesztés? Áltatás, Hitegetés? Manipuláció?Elhallgatás?

Létezik olyan, hogy kegyes hazugság? Sokszor használjuk, de tudjuk is, hogy az pontosan mit jelent, és attól, hogy kegyesnek nevezzük, elnézhető vagy épp szőnyeg alá söpörhető? 

Vajon a hazugság mindenkinek mást jelent és így az ingerküszöb is máshol van?

Oszd meg a cikket