A csodák nem a semmiből érkeznek

“Nem a hibáinkból tanulunk, hanem az lesz a hiba, amiből nem!” (Chong An Sunim)

Mindig lesznek emberek, akiket azért hívsz az életedbe, hogy tanulj valamit magadról. Fejlődj és nézz szembe a gyengeségeiddel, megoldatlan és feldolgozatlan traumáiddal és mindennel, ami korlátoz, ami akadályoz a tisztánlátásban. 

Mindenki, aki mentálisan egészséges önreflektív módon mindig arra törekszik, hogy egyensúly és rend legyen az életében. 

Nálam első helyen a bátorság áll. Ehhez keresek társakat. A bátorság nem a félelem hiányát jelenti, hanem  a cselekvő képességet. Ha te is a cselekvést, a tapasztalást választod, akkor azt javaslom, hogy sétálj bele a fájdalmaid középpontjába, ne kerüld ki egyiket se, vállalj felelősséget azért, amit tettél vagy nem tettél meg, és ne másokat hibáztass. Ha tisztán és őszintén be mered vállalni, önáltató hazugságok nélkül, azt, aki vagy, akkor és csakis akkor melléd szegődik egy másik bátor lélek és azután egy harmadik és így tovább. Az energiák, akár egy láncon az apró gyöngyszemek, szépen egymás mellé rendeződnek és egyik sem kérdőjelezi meg a másik létjogosultságát.

Olykor fájni fog, ha valaki nemet mond rád, de az is megtörténhet, hogy egy nap felébredsz és az elutasítás szomorúságában átértékeled az addigi szenvedésed és máshogyan nézel magadra és a benned lévő szenvedő Énre. És megbocsájtasz mindenkinek, aki a múltban valamilyen formában, nyíltan vagy rejtett módon bántalmazott vagy valamilyen formában nemet mondott rád. Nem minden rólad szól! Sőt, előfordulhat, hogy csak a másikról szól minden fájdalom. Te pedig magadra veszed azt a traumát, ami tulajdonképpen az övé, amit ő nem dolgozott még fel, ami őt kínozza, gyötri minden nap és kivetíti rád, mert számára elviselhetetlen cipelni a terhet.

Bűnössé tesz, hogy áldozat lehessen, mert így nem kell felelősséget vállalnia semmiért. 

A bátorság mindenkori következménye, hogy magadra egy erős igent mondasz, felállítod a határaidat és ezzel a csodának mondott valamit beemeled az életedbe. A csoda nem a semmiből érkezik, hanem abból a valamiből, amit szeretetnek, alázatnak, megbocsájtásnak, tiszteletnek, tisztaságnak, őszinteségnek, együttérzésnek hívnak. Soha ne neheztelj arra, aki csak azért jön, hogy manipulatív módon lecsapolja az energiád vagy megpróbálja elvenni azt, amivel ő soha nem rendelkezett, majd azután szintén manipulációval kisétál az életedből vagy épp a viselkedésével kiprovokálja, hogy te hagyd el őt, mert ő még szakítani is gyáva. 

 A fájdalom mindig mutat magadról valamit, amit korábban nem láttál. Életünk különböző “tanítóinak” más-más stílusa, módszere, eszköze van és mindegyiktől tudsz valamit tanulni, ami számodra hasznos lehet. Így tapasztalhatod meg az életedben azt, hogy a romboló és bántalmazó eseményeknek, történéseknek, szerelmeknek, barátságoknak minden esetben van valami, jövőben kibontakozó, támogató és fejlesztő hozadéka. 

Oszd meg a cikket