Milyen társa vagy a PÉNZNEK? 3.rész

Számodra a pénz adja a boldogságot. Ez nem minden esetben azt jelenti, hogy anyagias vagy. Sokkal inkább azt, hogy amikor bőséggel van pénzed mindent máshogyan látsz, mindent máshogyan kezelsz. Sokkal nyugodtabb, megértőbb, empatikusabb vagy, mint akkor, amikor anyagi szűkösséget élsz meg.

A két mentális állapotod között pedig igen nagy a különbség. Még mindig családi mintát követsz. Gyerekként azt élted meg, hogy a családban akkor voltak az ősök jó fejek és lazák, amikor volt pénzük és ahogyan fogyott, úgy csökkent a boldogságérzetük, megértésük is. Mivel ez egy tanult minta, átírható. Tudsz rajta változtatni, amennyiben észleled, tudatosítod magadban az érzést. Csak azon vagyunk képesek változtatni, amit felismerünk, elismerünk és beismerünk, hogy igen ez így van. De nem mindegy, hogy az így van, ez van, megtörtént kijelentések érzelmileg mi az, amit rögzítenek benned.

Mert minden érzés, és az azt követő érzelmi reakció, ami megszületik benned nyomot hagy és azonnal megjelenik a tudat alatti tartalmakban. Ezután pedig, amennyiben nem hoztad felszínre, vagyis nem tudatosítottad, nem ismerted el a létezését elkezd hatni mindenre, amit érzel, gondolsz, beszélsz és cselekszel. A tudatos életvitel nem azt jelenti, hogy csak az eszedre hallgatsz és az intuícióidra nem. Azt jelenti, hogyan állsz ahhoz, amit egy adott helyzetben érzel. Mi teszel vele: elfojtod, letagadod, leválasztod? Vagy elismered a létezését és ezzel láthatóvá teszed. A pénzzel kapcsolatosan azt érzem, hogy sok az elfojtás, amit működtetsz és sok a látszat is.

Coaching kérdések:

Mi támogathat engem abban, hogy tudatosítani tudjam a pénzzel kapcsolatos negatív érzéseimet?

Hogyan érzem magam, amikor azt látom, hogy másoknak több pénzük van?

Feladat:

1.Tedd fontossági sorrendbe azokat az érzéseket, amelyek a pénzzel kapcsolatosan benned vannak.

2. Mit árul el rólad ez a lista?

3. Szeretnél a lista sorrendjén változtatni? Ha igen, tűzz ki magadnak egy rövid határidőt és figyeld meg, mi történik benned?

Oszd meg a cikket