Miben hátráltat és miben támogat a jelenlegi párod?

Amikor ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vizsgálunk fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy ez nem arról szól, hogy a párod minősítsd vagy kritizáld. Sokkal inkább arról, hogy megértsd önmagad, a folyamataidat, örömben, bánatban vagy egy adott konfliktusban.

Amikor megoldást, feloldást, elengedést, változást szeretnél egyetlen ember van, akit képes vagy erre a változásra rávenni és ez te magad vagy. Soha nem a párodat kell változásra bírni, mert ez mindig felesleges energiabefektetés. Mivel, ha valaki külső hatásra változik megfelelésből, konfliktuskerülésből vagy félelemből az a változás sosem lesz teljes és tartós. Épp addig fog tartani, ameddig az adott kapcsolat vagy még addig se.

Felelősséget mindenki a saját változásaiért kell, hogy vállaljon. A párod változása, mivel nem gyerek már, nem a te felelősséged. Amennyiben a te önismereti változásod inspirálja őt és ennek hatására ő is odafigyel olyan dolgokra, amelyekre eddig nem, az fantasztikus, mert így tudjátok egymást segíteni, de sosem szabad erőltetni, kierőszakolni semmit. Az útját sem bejárni, sem elkezdeni nem tudod helyette és nem is szabad. Mindenkinek egyéni fejlődési útja van, nem lehet ugyanaz a módszer mindenkinek egyformán hatásos. Hagyd, hogy ő válasszon és döntsön, merre indul el, mikor és hogyan.

Most nézzük a lapokat. A középső lap a párodat szimbolizálja de benne vagy te is, hiszen ő a te választásod. A bal oldali lap arra utal, amiben hátráltat, a jobb oldali pedig azt mutatja, amiben támogatni tud.

Az Érmék Hetes olyan személyiséget takar, aki nagyon szereti a bőséget és ezért mindent meg is tesz. Kitartó és állhatatos, olykor kissé makacs is. Életének erre a szakaszára is a bőség jellemző. A befektetett munka mostanra megtérült és le tudta aratni a gyümölcseit. Szereti a szépet és bár nagyon gyakorlatias vonzódik a művészetek iránt. Romantikus is tud lenni, ha épp szeretne lenyűgözni téged. Mivel számodra nagyon fontos, hogy a melletted lévő partnerre fel tudjál nézni, büszke tudjál lenni a munkájára vagy épp arra, ahogyan kinéz, nehezen viseled azokat a napokat, amikor túlhajtja magát és nem figyel rád. Úgy érezheted ilyenkor, hogy hozzá képest te nem vagy “elég jó”, mert ő sokkal kitartóbb és motiváltabb, ha a munkájáról van szó, mint te. A bűntudat érzése, úgy érzem, egy általad, félelemből legyártott valóságból ered. Elsősorban nem ő okozza neked ezt a nehéz érzést, csupán azért érzed ezt, mert még mindig nagyon erős benned a megfelelési kényszer, hogy mindig olyan legyél, mint akit hajdan megismert és tökéletesnek látott. Amit nálad lehet és kell is fejleszteni, az a helyes önértékelés, mert azt érzem olykor kevesebbet gondolsz magadról, mint amennyit valójában érsz.

Amire még figyelned kellene az a határaid meghúzása. Nehezen vagy egyáltalán nem tudsz nemet mondani neki, akkor sem, ha nagyon fáradt vagy vagy épp valami mást szeretnél csinálni, mint ő. Azt érzem gyakran bemész az akarata és a kívánságai alá, és azt teszed, amit ő szeretne, ezzel is próbálsz megfelelni.

Amiben támogathat téged ez a kapcsolat az a befogadó, megengedő, áramló női minőségeknek a fejlesztése. Mellette képes vagy elengedni olyan dolgokat is, amelyekhez korábban nagyon erősen ragaszkodtál. Egyre figyelj, hogy te önállóan, nélküle is képes legyél erre, mert azt látom, hogy mindig hozzá képest viszonyítva értékeled a világot és benne önmagadat is.

Merj önállóan és szabadon azt tenni, amit szeretnél. A bátorság nem olyan erő, amiben nincs félelem. Dehogynem, van benne minden, ami visszatarthat. Csak egy valami hiányzik belőle: az inaktivitás. Bátorság elsősorban cselekvést és aktivitást jelent és miközben csinálod, amit kell, észre fogod venni, hogy szép lassan halványodni kezd benned a félelem és az összes destruktív érzés és gondolat. Amikor cselekvésben vagy az elméd kiránt az agyalásból és elviszi a fókuszt oda, ahol éppen feladat van.

Nálad az elsődleges bátorságpróba: mond ki szavakkal is, amit gondolsz és érzel. Ha valamit szeretnél elérni, itt az idő szintet lépni és befejezni az összes ráutaló magatartásformát, amelyektől eddig azt remélted, hogy majd “úgyis rájön”, majd “úgyis megérzi”. Most a tiszta, egyenes ítélkezés- és bírálatmentes kommunikáció a legfőbb támogatód párkapcsolati szinten is. Ne érzékeltesd ami van, hanem mond ki, egyszerűen és kedvesen, épp úgy, ahogyan te szeretnéd, hogy kommunikáljon veled.

Oszd meg a cikket