Hagyjátok abba azt, hogy “DOLGOZNOM KELL MÉG ÖNMAGAMON”!

Hagyjátok abba a “dolgozást”, mert ebben az énközpontú folyamatban csak egyre távolabb kerültök önmagatok legegyszerűbb és legtisztább énjétől.

Nem KELL dolgozni magadon, épp elég, ha kimondod, elmondod, megcselekszed. Odamész és megöleled. Meghallgatod, megfőzöd, befőzöd. Kitakarítod, megszereled, felmosod, rámosolyogsz. Felásod, elülteted. Tüzet gyújtasz, koccintasz, betakarod és hozzá bújsz.

Szóval éled az életed. Benne vagy, nem rajta. Nem felette és nem alatta. Benne!

Félhetsz is közben meg sírhatsz néha. A haragod is rendben van, a megbocsátásod is. Minden érzésednek dolga van veled, azoknak leginkább amelyeket elfojtasz vagy letagadsz.

A hazugság, az árulás, a hűtlenség, a bántalmazás és az ezekből fakadó trauma is része az egésznek.

Mindennek elkövetője vagy elszenvedője vagy, de az is lehet, hogy mindkettő. Egyszerre cinkos és cinkostárs.

Az igazság az, hogy az élet szarik arra, hogy te dolgozni akarsz magadon. Sőt, elgáncsolja vagy megakadályozza az öncélú “dolgozást”.

Az élet csak élettel gyógyítható. Az egyszerűvel. A cselekvéssel. A hétköznapival, amikor fáradtan kimész a kertbe és megöntözöd a paradicsomot. Mert a tiéd, mert gondozod, mert felelős vagy érte.

Úgyhogy menj és élj bátran, akkor is, ha félsz. Ne magadon “dolgozz”, ez spiri bullshit, tévút.

Dolgozz valami másért. Valakiért, egy közösségért vagy a kertedért, a földért, ahol élsz. Vess magot, öntözd és figyeld, ahogyan életre kell belőle az élet.

Csak önmagunkon dolgozni felesleges, felsőbbrendű magamutogatás, de minden, amibe figyelmet, energiát, szeretetet, gondoskodást teszünk az a munkánk által kivirágzik és hatása megváltoztatja az egész életünket.

Ez nem munka, ez nem dolgozás. Ez egy mosoly, egy érintés, egy kávé, egy sóhaj, egy vágy, egy suttogás, egy süti, egy emlék, egy könnycsepp a szemed sarkában. Egy őrültség, egy szerelem. Egy nyár, egy tél, egy születés, egy búcsúzás.

Az önismeret nem munka, hanem felfedezés, tanulás és tapasztalás és öröm és fájdalom és újra ugyanez.

Szeressetek nagyon, éljetek tisztán és vállaljatok felelősséget mindenért, amit szabad választással behívtatok az életetekbe.

Oszd meg a cikket