Miben tart neked tükröt a jelenlegi párkapcsolatod?

Mindenkori párkapcsolataink hűen tükrözik mindazt, ahol éppen tartunk önismeretben és tudatosságban. Mindig olyan társat választunk, amilyen az édesanyánk volt. Azt a szeretetnyelvet és energiát ismerjük fel, amiben felnőttünk, mert ez az ismerős érzés adja meg nekünk a biztonságot. És ez akkor is így van, ha az anyánk alkoholista vagy mérgező volt, vagy valamilyen mentális vagy egyéb pszichés betegségben szenvedett. Mindig azt fogjuk választani, amit ismerünk, mert megtanultunk kezelni (Pl. hallgatással, hazugsággal, konfliktus kerüléssel). Ahhoz fogunk vonzódni, aki azt az érzést váltja ki belőlünk, amit anyánk mellett éltünk át gyerekként. Ha ennek ellenállunk, elutasításban vagy tagadásban vagyunk, akkor a vonzás törvénye alapján még inkább bekövetkezik az, amit nem akarunk. Ha nem anyánk nevelt, hanem egy nevelőanya, nagymama, az édesapánk vagy egy közeli családtag , rokon, ugyanez lesz érvényes akkor is. Annak az energiáját ismerjük fel, aki felnevelt. Az lesz a minta.

A számunkra nem megfelelő, esetleg bántalmazó anyai energia és női minőség egészen addig tud minket irányítani, ameddig a tudatosságban nem jutunk el oda, hogy felismerjük mindazt, amiben felnőttünk. De mindez az eszmélés még nem elég, mert ez egy nagyon erős minta, ami gyermekkorunk óta zsigeri szinten belénk égett. Tudat alatt, de mindig ez lesz az, amit felismerünk. Ha anyánk valamilyen szempontból bántalmazó volt vagy érzelmileg teljesen elérhetetlen, akkor egészen addig, amíg ezt a tudást nem hozzuk a tudatunk felszínére és nem szembesülünk vele, pontosan olyan partnereink lesznek, akik ebbe az ismerős sémába beleillenek.

Amiben a jelenlegi párod (akivel jelenleg nagy szerelemben éltek) erősen tükröt tart neked az a szegénységtudat és az élet mindennapi dolgainak teherviselése. Az anyagi problémák és veszteségek kezelése. Valószínű hasonlóan áll ezekhez a dolgokhoz, mint az édesanyád. Erőt és magabiztosságot mutat de közben a lelke mélyén bizonytalan. A veszteségeket mindketten nehezen kezelitek de tökéletesen tudjátok egymást támogatni és képesek vagytok egymás terheit átvenni, csak azért, hogy a másik lelkén könnyítsetek. Megéltetek már együtt sok nehézséget és ezek néha átmenetileg megingatták a kapcsolatotokat. Képesek vagytok egymást emelni és gyógyítani.

Érdemes a bevezetőben leírtakon elgondolkoznod és tudatosítanod, miben hasonlít az édesanyád és a párod. Melyek azok a szokásai, cselekedetei, szavai amelyek megnyugtatnak és melyek azok, amelyek kibillentenek és/vagy felidegesítenek téged. Ami nagyon zavar benne, ott lesz az a séma, amiben felnőttél, de gyerekként nem tudtál ezzel mit kezdeni. Most viszont már van arra lehetőséged, erőd és hited, hogy a számodra nem megfelelő sémáidat felismerd és átformáld olyanra, amiben jól érzed magad. Amikor bármilyen helyzetben megjelenik a kétely és a félelem, ott nem érzed jól magad. És ha sok ilyen helyzetből tevődik össze az életed, akkor hosszútávon nagyon nehéz lesz megtartanod az érzelmi és a lelki egyensúlyodat.

Azt érzem, hogy számodra az érzelmi és az anyagi biztonság egyaránt fontos és sokszor előfordul, hogyha az egyik területen veszteség ér vagy kibillensz, az jelentősen kihat a másik terület stabilitására is.

Amire figyelned kell, hogy a nehéz vagy veszteséges helyzeteket ne kezeld úgy, mint azok véglegesek lennének, és nem lehetne rajtuk változtatni.

Oszd meg a cikket