Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/montorff/montorffy.com/html/templates/csigahaz_csigaalap2/functions.php on line 194

Csigaház

Én őszinte vagyok… (1.rész)

 

Hányszor hallottad, ugye? És te hányszor mondtad? De elgondolkodtál azon, hogy valójában mit is jelent neked az őszinteség és mi az, amit ebben a csomagban másoktól is szeretnél megkapni?

Mert ez valóban egy teljes utazó poggyász szett! Kis bőrönd, nagy bőrönd, hátizsák, kézitáska, neszesszer, nemcsak egy szó. Utazó, mert jön velünk akár több életen át is. Családi hitrendszerek sem bontják le, sőt masszív várrá építik.

Ahol betűit artista tehetséggel összedobják, ott értéktelen lesz. Nem mindig tudjuk, hogy mennyit is ér, még néha akkor sem, ha már törekszünk a tudatosságra. Talán éberség nincs. Valós szeretet. Ezért is nehéz elmondani mit jelent az, amikor azt mondom, én őszinte vagyok. Erre vállalkozom most. Nekem ezt jelenti.

Mindenekelőtt tisztaságot, hogy amit mondok nem szennyezem be se félelemmel, se megfeleléssel, se szégyennel, se elfojtással, se haraggal, se sajnálattal. Számomra minden őszinte, ami tiszta és az tiszta, amibe legjobb szándékom szerint csak magas rezgésű érzéseket, vágyakat, energiákat teszek bele. Beleoltom magamból a legjobb minőséget!

Vagyis a hazugság nem fér bele. Bele lehet erőltetni, és egy ideig olyanná alakulhat, mintha igazság lenne, de idővel mindig kiesik, leválik onnan. Nincs jó helye az igazság ölén. Sehogy, mert annyira más a méretük, állaguk. Az egyik határozott formájú és fénylik, a másik ragadós, nyúlós és koszos.

Ami tiszta, az hazugságtól mentes. Mit nevezünk hazugságnak? Az igazság ellentéte lenne az? Megtévesztés? Áltatás, Hitegetés? Manipuláció?

Létezik olyan, hogy kegyes hazugság? Sokszor használjuk, de tudjuk is, hogy az pontosan mit jelent? És attól, hogy kegyesnek nevezzük, megváltozik tőle a minőség és pozitív lesz, elnézhető, szőnyeg alá söpörhető? És azt gondolod, hogy ahogy te gondolkodsz erről az az egyetlen válasz, ami elfogadható?

Holnap jövök a második, befejező résszel, amelyben a hazugság fajtáiról lesz szó és arról, hogy miért hazudnak az emberek, és miért gondolják azt, hogy ők jók, igazak, csak a másik a gaz, a nem igaz.