Fénycsiga

A Fénycsiga rovatban naponta találsz egy-egy rövidebb, inspiráló gondolatot,

ami segíthet, kimozdíthat, feltölthet, ráébreszthet. Vagy épp elgondolkodtat...

Fotó:Bilek Ferenc

Elengedés mantra Teliholdra

Om mani padme hum

Mindent, ami korlátozott, mindent ami fájt
Mindent, ami dühössé, bánatossá változtatott át
Mindent, ami hiedelem volt és délibáb 
Vízre teszem, megengedem, hogy elengedjem

Om mani padme hum

Mindent, ami fogva tartott, lekötözött
Mindent, ami szárnyam szegte és megbetegített 
Mindent, amit fájdalom testembe tettem
Vízre teszem, megengedem, hogy elengedjem

Om mani padme hum

Minden érzést, ami hitem s vágyam ellen vitt
Minden szerelmet, ami lekötözött, gátat vetett,
Mindent, amit tanultam, amire neveltek
Vízre teszem, megengedem, hogy elengedjem

Om mani padme hum

Mindent, mi nem volt tiszta, 
Mindent, amiben nem ragyogtam
Minden érintést, amiben nem ringattak
Vízre teszem, megengedem, hogy elengedjem

Om mani padme hum

Minden elmém, szavam
Minden teremtésem, szárnyam
Minden akaratom és vágyam, ami voltam
Vízre teszem, megengedem, hogy elengedjem

Om mani padme hum

Vízre teszem, megengedem, hogy elengedjem
Vízre teszem, megengedem, hogy elengedjem
Vízre teszem, megengedem, hogy elengedjem

Om mani padme hum
Om mani padme hum
Om mani padme hum

Namaste! Áldott estét!
Letti

Fotó:Karádi Bad Zoltán

A fotón a szerző látható.

Mit szeretsz benne?

Mit szeretsz benne? A hangját vagy a nevetését? Hogy kérdés nélkül mindig beleiszik a borodba, hogy megérinti lágyán a csípődet, amikor elmegy melletted a konyhában, és ez számodra is olyan természetes, mint a levegővétel? Vagy azt szereted, hogy imád és megdöglik érted, és nem tud nélküled élni? A rajongását szereted? Tetszik, hogy valaki képes ennyire, minden gondon, időn, téren át ennyire szeretni vagy azt az embert is szereted, aki a rossz napjain megbánt téged, és nem érted, miért tette?
 
Mit szeretsz benne? Igazi-e a valódi, és valódi-e az igazi, és egyáltalán mi az, amiért őt választottad?
Fontos kérdések.  A válasz megmutatja azt is, te ki vagy és hogyan, milyen mélységig mersz szeretni. Tudod-e mit jelent a szeretet magas rezgésén egy életen át boldog alázattal várni az estét, amikor hazaér, hogy megcsókoljon újra? Ő, akit választottál, és akiben benne van az a szeretet is, amelyet választottál magadnak, magadért. Érte. Kettőtökért.
 
 
A kép forrása:pinterest.com
 

Kéretlenül...

Ha kéretlenül adsz tanácsot vagy kéretlenül nyújtasz segítséget valakinek, az ahhoz hasonló érzést kelthet a másik emberben, mintha ott vakarnád meg a hátát, ahol egyáltalán nem viszket.

 

Borzold össze az életed!

Egyáltalán nem hiba, ha néha hagyod összeborzolni az életedet.

Nem csupán azért, mert nem lehet és nem is szabad mindig jólfésülten élni. Hanem azért is, mert így esélyt adsz magadnak arra, hogy kibogozzad, elválasszad egymástól az összekuszálódott szálakat.

És ebben a gondos, irányított figyelmet igénylő folyamatban mindig megérkeznek azok a mesés ráébredések és "aha" élmények, amelyek katalizátorként rárobbantanak egy másik útra, ahová eddig a pocsék kifogásaid miatt nem mertél rálépni.

 

Képek forrása: tumbir.com

 

Az idő mindenhatósága...!?!

A félelmekkel és szorongásokkal terhelt életet nemcsak úgy kell elképzelni, hogy valaki szüntelenül olyan helyen él, ahol soha nem süt ki a nap. Hanem úgy, és leginkább úgy, hogy az az élet nem is ismeri a napot, azaz, ha kisütne, akkor se tudná, mi az a vakító, ami befolyik az ablakain. Csak a félelem hangjaira van füle, és az árnyékokra szeme, ezért betömi az összes rést, mert úgy érzi, valami rossz megtámadta és védekeznie kell. 

Így élnek sokan az elhanyagoltban, a silányban, a bóvliban, a kommerszben, a megtépázottban akár  évekig, évtizedekig, és félnek minden jótól, ami az életünk támogatója lehet. Mert nem ismerik. Mert azt gondolják valami régen rögzített program szerint, hogy majd az idő megoldja. Ez a vak hit az idő mindenhatóságában téves elképzelés és tétlenségre kárhoztat.

Megteszem, ha majd elváltam, ha majd felnő a gyerekem, ha majd a testvérem diplomát kap, ha majd visszafizettem a hitelt, ha az apám meggyógyul, ha már keresek "annyi" pénzt, ha majd veszek egy házat, majd ha meggyógyulok, ha majd...

Ismerős mondatok?

Mit csinálunk ilyenkor? Erőt és hatalmat adunk az időnek, hogy irányíthat minket.

Közben pedig semmi más nem történik, mint halogatunk. Elnapoljuk az életünket! Átesszük egy jobbnak vélt időpontra. A halasztásban pedig elveszítjük végleg a legfontosabb dolgokat, mint amilyen az igaz szerelem, a derű, a kaland, a mosoly, a bátorság, a harmónia. Szóval mindent, ami őszinte, hiteles és tartós örömet ad.

 

Kép forrása:freedomtiger.tumbir.com