Csigaház

A csodák nem a semmiből érkeznek

Mindig lesznek emberek, akiket azért hívsz az életedbe, hogy tanulj magadról valamit. Fejlődj és nézz szembe a gyengeségeiddel, megoldatlan és feldolgozatlan traumáiddal, minden korláttal, ami akadályoz a tisztánlátásban. Például abban is, hogyan állsz az önbecsüléssel, önbizalommal, vonzerővel, akarattal, teremtéssel, intimitással, szeretettel, érzelmi vagy testi energiákkal. Bármivel, amit neked épp akkor magadról meg kell tapasztalnod. Mindenki, aki mentálisan egészséges, arra törekszik, hogy rend legyen a szívében. Jó, ha ezt a rendrakást magadtól várod el, nem mástól. Teremtesz valakit vagy valamit legtöbbször nem is tudatosan. Egy párbeszédet, egy álmot, egy vonzalmat, egy érzést, egy bántalmazó szerelmet, egy csalódást, hogy élesben megtapasztald mindazt, amit tudnod kell, ahhoz, hogy fejlődni tudj.

Nálam első helyen a bátorság áll. Ehhez keresek társakat. A keresés és a tapasztalás is kockázatos. Mindenkinek az, és amíg nincs önreflexió, tudatosság, éberség, megértés, újrateremtés, áthangolás addig fájdalmas is. Ha te is a cselekvést, a tapasztalást választod, akkor azt javaslom, hogy sétálj bele a fájdalmaid középpontjába, vállalj felelősséget azért, amit tettél és ne másokat hibáztass. Ha ezt tisztán és őszintén be mered vállalni, önáltató hazugságok nélkül, akkor és csakis akkor melléd szegődik egy másik bátor és azután egy harmadik és így tovább. Az energiák, akár egy láncon az apró gyöngyszemek, szépen egymás mellé kerülnek, csodálatos nyakéket alkotva és egyik sem kérdőjelezi meg a másik létjogosultságát.

Olykor fájni fog, ha valaki nemet mond rád, de az is megtörténhet, hogy egy nap felébredsz és az elutasítás szomorúságában átértékeled az addigi szenvedésed és máshogyan nézel magadra és a benned lévő szenvedő Énre. És elkezdesz hálát hinteni mindenkire, aki a múltban valamilyen formában, nyíltan vagy rejtett módon bántalmazott vagy valamilyen formában nemet mondott rád. Nem minden rólad szól! Sőt, előfordulhat, hogy csak a másikról szól minden. Te pedig magadra veszed azt a traumát, ami tulajdonképpen az övé, amit ő nem dolgozott még fel, ami őt kínozza, gyötri minden nap és kivetíti rád, mert számára elviselhetetlen cipelni a terhet. Bűnössé tesz, hogy áldozat lehessen, mert így nem kell felelősséget vállalnia azért, amit tett és azért sem, amit végül nem tett meg!

A bátorság mindenkori következménye, hogy magadra egy erős igent mondasz, felállítod a határaidat és ezzel a csodának mondott valamit behívod, beemeled az életedbe. A csoda nem a semmiből érkezik, hanem abból a valamiből, amit szeretetnek, alázatnak, megbocsájtásnak, tiszteletnek, tisztaságnak, őszinteségnek, együttérzésnek hívnak. Soha ne neheztelj arra, aki csak azért jön, hogy manipulatív módon lecsapolja az energiád vagy megpróbálja elvenni azt, amivel ő soha nem rendelkezett, majd azután szintén manipulációval vagy egy hazugsággal kisétál az életedből vagy épp a viselkedésével kiprovokálja, hogy te hagyd el őt, mert ő még szakítani is gyáva! Ne haragudj ezért, mert mindez azt is mutathatja, hogy az energiáid erősek, tiszták és szeretetteljesek. Nem mellesleg jól érzékelhetőek és láthatóak is, mert nem vagy se érzelmileg se energetikailag blokkolva. Nem rejtegeted azt, aki vagy és másnak se mutatod magad, mint aki vagy. Aki pedig ezt a fajta láthatóságot félreérti, bántalmazza, megijed tőle, manipulálja vagy visszaél vele és úgy érzed ezzel megbánt téged, annak légy hálás. Semmi gond sincs, nem a mestered, "tanítód" volt. Fájdalommal tanított. Mutatott valamit magadról, amit korábban nem láttál. Minden "tanárnak" más a stílusa, a módszere, az eszköze de attól még mindegyiktől tudsz valamit tanulni, ami számodra hasznos lehet. Így láthatod, tapasztalhatod meg az életedben azt, hogy a romboló és bántalmazó eseményeknek, történéseknek, szerelmeknek, barátságoknak minden esetben van pozitív hozadéka. Ha meglátod, megérted és integrálod az életedbe a fájdalmakból nyert építő tapasztalást. Ahogyan Chong An Sunim mondja...

"Nem a hibáinkból tanulunk, hanem az lesz a hiba, amiből nem!"